intro_img09

Waar kan ik mee helpen?

Over het programma

1. Wat is het doel van De Succesfactor op RTL7?

Inspireren en kennis delen. Het programma laat topmanagers aan het woord van de beste bedrijven van Nederland, die in aanmerking komen voor de grootste ondernemersprijs van Nederland: de Nationale Business Succes Award. De topmanagers bieden een kijkje in de keuken van hun succesvolle onderneming. Wie meer wil weten hoe bestuurders en bedrijven hun succes weten te realiseren, kijkt naar de Succesfactor en laat zich inspireren. Het televisieprogramma wordt gemaakt in opdracht van Het Nationale Bussiness Succes Award Instituut, dat als missie heeft: succes stimuleren, kennis delen en mensen verbinden. Door de grootste ondernemersprijs van Nederland te organiseren en te koppelen aan De Succesfactor, geven zij concreet inhoud aan hun missie. Zie hier meer over Het Nationale Business Succes Award Instituut.

2. Wanneer wordt het programma uitgezonden?

3. Ik heb een uitzending gemist?

U kunt een gemiste uitzending ook vinden op RTLXL 

Klik hier

4. Ik zoek de video van een specifiek bedrijf?

Klik hier door naar de alfabetische lijst van Genomineerde Topbedrijven 2016.

5. Welke bekende Nederlanders zijn in het programma geweest?

Klik hier door naar de alfabetische lijst van Bekende Nederlanders.

6. Hoe worden de winnaars van de verkiezing bekend gemaakt?

Via de grote finale Award-show en uitreiking van de Succesfactor. Een compilatie van deze show wordt uitgezonden op RTL7 medio februari. Uiteraard publiceren we de winnaars ook via alle andere beschikbare media, zoals kranten, radio, social media, kennisbrieven en onze websites.

7. Wie produceert het programma?

TV Media Partners in opdracht van het Nationale Business Succes Award Instituut. Klik hier.

8. Hoe worden de bedrijven voor het programma geselecteerd?

Bedrijven die genomineerd zijn door het Nationale Business Succes Award Instituut en voldoen aan de voorwaarden kriigen aandacht in het programma. Zie verder: hoe het werkt

9. Wat is de Nationale Business Succes Award-verkiezing?

Het is de grootste ondernemersprijs van Nederland. De jaarlijkse ondernemersprijs en verkiezing is in 2012 gestart. De verkiezing is verbonden aan het wekelijkse televisieprogramma De Succesfactor. Slechts 250 bedrijven kunnen jaarlijks hieraan deelnemen. De hoofdprijs, de Nationale Business Succes Award is gekoppeld aan een geldprijs van 100.000 euro (vanaf editie 2015). Naast deze hoofdprijs zijn er 19 thematische Award-categorieën. Het is de enige open ondernemersprijs van Nederland waarvoor elke succesvolle onderneming in aanmerking kan komen, na selectie en acceptatie door de Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut.

10. Op basis van welke criteria wordt de winnaar gekozen?

Dit vindt plaats door de deskundige jury, bijgestaan door de notaris en de medewerker van het Nationaal Business Succes Award Instituut.
Zie verder: hoe het werkt

11. Heb ik als kijker invloed op de verkiezing?

Ja. Ook kijkers hebben een belangrijke stem. Het publiek kan een ‘Wildcard voor de finale’ afdwingen voor een genomineerd bedrijf. Dat kan door een sms-stem uit te brengen op een bedrijf aan het einde van elk TV-seizoen. De 5 bedrijven met de meeste stemmen worden aan de jury-shortlist voor de Finale Awardtoekenning-procedure toegevoegd, indien ze daar nog niet bijzaten. Bedrijven met de meeste sms-stemmen worden per definitie voorgelegd voor de pre-selectie van de overige Award-toekenningen. De kijker en het publiek kan dus grote invloed uitoefenen.

12. Wat is het Nationale Business Succes Award Instituut?

Het instituut is opgericht om kennis over het bereiken van succes(-factoren) te delen en toe te lichten. De missie is: succes stimuleren, kennis over succes delen en succesvolle mensen verbinden. Hiervoor organiseert het instituut diverse activiteiten, waaronder de verspreiding van een maandelijkse kennisbrief vanaf augustus 2014. Zie ook: Het Nationale Business Succes Award Instituut.

13. Zijn er kosten verbonden aan de pre-selectie voor de verkiezing?

Nee. Er zijn geen kosten verbonden aan de voorselectie. Het Nationale Business Succes Award Instituut en de Nominatiecommissie selecteren onafhankelijk de Top 5-nominatielijst per branche op basis van duidelijke, vaststaande criteria. 

14. Zijn er kosten verbonden na de algemene nominatie?

Om de missie van het Nationale Business Succes Award Instituut (succes stimuleren, kennis delen en mensen verbinden) te kunnen realiseren, wordt de branchewinnaars om een deelnamebijdrage verzocht. Dit om de missie van het Nationale Business Succes Award Instituut kostendekkend te kunnen realiseren.

15. Hoe worden de bedrijven voor het programma geselecteerd?

Bedrijven die genomineerd zijn door het Nationale Business Succes Award Instituut en voldoen aan de voorwaarden krijgen aandacht in het programma. Zie verder: hoe het werkt.

Crossmedia partners:

Over de initiatiefnemer

Het Nationaal Business Succes Award Instituut heeft als missie: succes stimuleren, kennis over succes delen en succesvolle mensen verbinden. Het Instituut organiseert activiteiten, inclusief de grootste ondernemersprijs van Nederland verbonden aan 'De Succesfactor'.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: